Olcsó heti menü – leves és egytál étel
Az olcsó heti menü összeállítása nemcsak a pénztárcabarát megoldások miatt hasznos, hanem segít a változatos étkezésben is, különösen, ha levesekről és egyszerű egytálételekről van szó. Íme egy példa arra, hogyan lehet gazdaságosan elkészíteni egy hetes menüt, amely tartalmazza a napi levest és egytálételt is.
Hétfő:
- Leves: Sütőtökkrémleves
- Egytál étel: Túrós csusza pirított szalonnával
Kedd:
- Leves: Paradicsomleves betű tésztával
- Egytál étel: Paprikás krumpli
Szerda:
- Leves: Lencseleves füstölt szalonnával
- Egytál étel: Tökfőzelék fasírttal
Csütörtök:
- Leves: Karfiolkrémleves
- Egytál étel: Rizses hús
Péntek:
- Leves: Krumplileves kolbásszal
- Egytál étel: Zöldborsó főzelék tükörtojással
Szombat:
- Leves: Zellerkrémleves
- Egytál étel: Rakott zöldség (karfiol, brokkoli, sajt)
Vasárnap:
- Leves: Zöldségleves (sárgarépa, zeller, burgonya, zöldborsó)
- Egytál étel: Rakott krumpli ( tojás, kolbász )
Tippek a költséghatékony főzéshez:
- Szezonális alapanyagok használata: A zöldségek és gyümölcsök, amelyek éppen szezonban vannak, nemcsak frissebbek, hanem olcsóbbak is.
- Maradékok újra felhasználása: Ha marad étel, használjuk fel másnap vagy készítsünk belőle új fogást.
- Egyszerű receptek: Olyan ételeket válasszunk, amelyek kevés, de tápláló összetevőből készülnek.
- Nagyobb mennyiségben való főzés: Készítsünk nagyobb adagokat, amelyeket lefagyaszthatunk, így időt és pénzt spórolhatunk meg.
Ezek a menük gazdaságosak, laktatóak és változatosak, miközben az egyszerű alapanyagokból is kihozza a maximumot.
Jó étvágyat hozzá!
#hetimenü #egyszerűétel #olcsóétel #egytál #leves
Ha tetszett a posztom és hasznosnak találtad kérlek hagyj egy lájkot a megjegyzésben!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése